BMW försäkring

BMW försäkring pris – Hur mycket kostar det att försäkra en BMW?

BMW är en av världens kändaste bilmärken och är även mycket populär i Sverige med modeller som BMW 320, 520, x3, x5 och m3. BMW är generellt sett ett dyrare bilmärke med många bilmodeller som är dyra i inköp, vilket även ger effekt på försäkringspriset.

Att försäkra en BMW kan vara dyrt, men priserna för märket varierar. I den här artikeln går vi därför igenom hur mycket det kostar att försäkra en BMW och hur priserna skiljer sig åt beroende på faktorer som modell och typ av försäkring.

Vad kostar det att försäkra en BMW?

Att försäkra en BMW kostar i snitt 5 962 kronor per år, eller 497 kronor i månaden, vilket är relativt dyrt jämfört med många andra bilmärken. En helförsäkring för BMW kostar i snitt 8 187 kronor per år eller 682 kronor i månaden.

BMW-modellPris helförsäkring
BMW x3560 kr/månad
BMW x5700 kr/månad
BMW 320d550 kr/månad
BMW 520d570 kr/månad
BMW m31000 kr/månad
BMW i3400 kr/månad
Cirkapriser för olika BMW-modeller (gäller årsmodell 2017-2019 och förare över 25 år). Priser tagna från Zmartas pristjänst.

Exakt hur mycket en BMW kostar att försäkra varierar beroende på bilens modell och värde, typ av försäkring och dig som förare. Generellt sett är dyrare bilar och modeller som BMW x5, i8 eller ix dyrare att försäkra. Yngre förare får också oftast en dyrare försäkring, vilket beror på ökad olycksrisk. Den mest prisavgörande faktorn vad gäller BMW-försäkring är dock hur mycket försäkringen täcker. För BMW, och bilar överlag, är helförsäkringen den vanligaste typen av försäkring. Helförsäkringen är den dyraste försäkringstypen, men också den enda som ger ett helskydd där även vagnskada ingår.

Varför är BMW dyra att försäkra?

BMW är dyra att försäkra, och toppar listan över bilar som är dyrast att försäkra. Det finns främst två anledningar till det höga försäkringspriset. För det första är BMW ett premiummärke och bilarna är ofta dyra i inköp, vilket innebär dyrare försäkring. För det andra är BMW ofta överrepresenterade i skadestatistiken och olyckor, vilket kan bero på att många yngre förare köper BMW. En högre grad olyckor ger bilmärket ett högre försäkrringspris eftersom försäkringsbolagen utgår från statistiken.

Bilförsäkring pris

Som man ser på diagrammet i bilden är BMW det dyraste bilmärket att försäkra, följt av Tesla, Mercedes och Audi. BMW är drygt 200% dyrare att försäkra i snitt än de billigaste bilmärkena Suzuki, Saab och Skoda.

Vilken försäkring är bäst för BMW?

Många ställer sig frågan vilken försäkring som är bäst för en BMW. Vilken försäkring som är bäst varierar kraftigt beroende på bilens värde och hur mycket och på vilket sätt den ska användas. Ett generellt svar som passar de allra flesta är dock att helförsäkringen är den bästa försäkringen för en BMW eftersom den även täcker vagnskador, vilket kan bli väldigt dyrt på en BMW.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knappa in regnr och se pris på Zmarta!

Rulla till toppen