Tesla försäkring pris

Tesla försäkring pris – Vad kostar det att försäkra en tesla?

Tesla har snabbt kommit att bli en av världens populäraste elbilar. Även i Sverige har bilmärket haft stor framgång och flottan av de ca 42 000 Tesla-bilarna i Sverige ökar kraftigt för varje år. De flesta vet att Tesla är ett relativt dyrt premiummärke, vilket även ger höga försäkringspriser.

Intresset kring Tesla är stort och äger man en eller funderar på att köpa en är försäkringen högst relevant då detta är en av de högsta löpande kostnaderna. I den här artikeln ska vi därför gå igenom hur mycket en Tesla kostar att försäkra, beroende på faktorer som försäkringstyp och bilmodell.

Vad kostar det att försäkra en Tesla?

Att försäkra en Tesla kostar i genomsnitt ca 8000 kronor per år, eller 667 kronor i månaden, vilket är dyrt jämfört med många andra bilmärken. En helförsäkring för Tesla kostar vanligtvis 1000-2000 kronor i månaden, men kan vara billigare beroende på bilens årsmodell och värde.

Tesla-modellPris helförsäkring månad
Tesla model 3500-800 kr
Tesla model 3 performance900-1000 kr
Tesla model s800-1300 kr
Tesla model x600-1200 kr
Tesla model y700-1100 kr
Cirkapriser för olika Teslamodeller (gäller årsmodeller 2017-2020 och förare över 25 år) Priser tagna från Zmartas jämförelsetjänst. Jämförelser gjorda på 60 olika bilar.

Exakt hur mycket en Tesla kostar att försäkra kan variera kraftigt beroende på bilens årsmodell, värde, typ av försäkring och förarens ålder och historik. Generellt sett är typ av försäkring den mest prisavgörande faktorn. För Tesla är, liksom för de flesta andra bilmärken, helförsäkring den klart vanligaste försäkringstypen på grund av att det är den enda försäkringen som även ger täckning för vagnskada. Utan en helförsäkring har man alltså inte vagnskadeförsäkring på sin Tesla, vilket kan bli ett mycket dyrt misstag.

Är Tesla dyra att försäkra?

Tesla är i topp bland de dyraste bilarna att försäkra, vilket främst är ett resultat av att de är premiumbilar med ett högt inköpspris och andrahandsvärde. Dyra bilar är vanligtvis dyra att försäkra på grund av att det även skulle vara dyrt att åtgärda skador och reparationer för försäkringsbolaget.

Bilförsäkring pris

Som bilden visar är det dyrast att försäkra BMW, tätt följt av Tesla. Det ska sägas att även andra elbilar som Polestar är relativt dyra att försäkra (på grund av högt värde och inköpspris), trots att de inte är med i undersökningen.

Vilken försäkring är bäst för Tesla?

Den bästa försäkringen för en Tesla är generellt sett en helförsäkring, då man genom vagnskadeförsäkringen kan undvika dyra kostnader om bilen skulle skadas och behöva repareras. Vad gäller försäkringsbolag finns det en populär märkesförsäkring som heter insuremytesla, som många använder då den ofta är förmånlig både pris- och innehållsmässigt. Är man osäker på vilken försäkring som skulle vara bäst för en speciell Tesla är det användbart att jämföra olika försäkringsbolag och se försäkringspriser direkt på jämförelsetjänster som Zmarta eller Compricer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knappa in regnr och se pris på Zmarta!

Rulla till toppen